BLANDAT

BLANDAT

Här bor jag i år 2021-2022

CORONA
22 januari 2021:
Det här eländiga viruset vill inte ge sig alls, nu är vi inne i den 3.e vågen och man slår igen både det ena och det andra! Dock: golfen får fortsätta. Så den sociala biten blir just golf, 3 dagar i veckan. Sen får vi  inte gå hem till varandra längre, utom vi som är ensamma!!! Så jag får minsann gå på visit och tigga till mig ett glas vin 😉

Mitt nya boende i Spanien hösten 2020 i lite bilder!

SPANIEN – trots pandemi!
Jodå, jag körde ner i år igen, 2020, trots det elaka viruset som härjar. Men den här gången fick jag ratta hela vägen ensam, även om jag hittade en del bekanta eftervägen. Först Jonne, så vi åt middag ihop på färjan till Kiel. Sen körde han vidare, han skulle inte stanna på hotell eller så. Det gjorde däremot jag, och jag tog paus med jämna mellanrum. Redan i Tyskland mötte jag ett par, Kalle och Åsa, som skulle det visa sig var bästa vänner med en av mina vänner i Spanien! De hade aldrig kört bil ner tidigare och visst inte vart de skulle bo, så jag tipsade givetvis om var jag tänkte bo. Så åt vi middag ihop dels i Luxembourg och dels i Perpignan!
Och nu har jag varit här i ett par veckor och man stänger ner lite av varje!! Än så länge får vi spela golf….
Bilderna på mitt nya boende hittar du under fliken Blandat.


SOMMAR 2020
Ja, det blev ju sommar i år med, fast för min del blev den lite kortare än annars. Nästan samma dag som vi köpte husbilen, lyckades jag förlora körkortet 🙁 Så hela juni och juli kom jag inte så långt hemifrån – i alla fall inte utan chaffis. Tack och lov ställde Sussie upp, liksom Birgitta M och Ing-Marie Ö – så lite golf blev det i alla fall.
Och så kom augusti och friheten igen!  Några resor hann jag med, en ”lära-känna-bilen” där jag landade på 3 golfklubbar nära hemma: Surahammar, Sala och Tortuna. Och kunde då konstatera att det nog var fel på bilens el-system. Fast det var det inte, det var trasig sladd!

Tuffade till mig och tog med Birgitta M och for till Spikarna och Totte och Birgitta E. Visserligen bara över en helg, men ändå, lååångt hemifrån 😉 Och så fint de har det på sitt sommarparadis!

Ännu en vända hann jag med, ner till Töreboda! Måste ju hälsa på brorsan och hans familj. Och spela en av de trevligaste banor jag vet! Anders och Ing-Maries bästa vänner är också golfnördar så de hängde på. Mycket trevligt och bra gick det oxå! Vidare till Mariestad sen och gick en runda där med.

Sen kom oktober – och det är dags att natta sommarleksakerna. Den röda, till höger på bild, ska ta en vända söderut om bara någon vecka igen…sisådär 350 mil söderut.

 

ÅRETS 2020 MORS-DAGS-PRESENT
Jag fick en tokig idé och Sussie hoppade på. Så vi gav varandra en annorlunda morsdagspresent !
Och samma dag (nästan) som vi rattade hem den förlorade jag körkortet. Förstörd sommar. I alla fall i 2 månader.
Husbil
HEMRESA 2020 i karantäntider

Men nu ger jag upp, mitten av april,  efter att suttit inlåst i 4 veckor, nu åker jag hem till Sverige igen! En resa på 350 mil.  Jag gör sällskap med Javier, han i sin bil och jag i min. I Spanien sades det att allt var stängt utom bensinstationerna. Även toaletterna, så jag lurade på att köpa med en potta!  Nu behövdes inte det, för det visade sig att dörren stod öppen till toan på alla mackar! Snällt av personalen. Rent var det dessutom!

Januari-dopp

Nå, vi tar oss först till Montpellier i Frankrike och minsann, vårt hotell som vi bokat var öppet! Det var osäkert hur det var med det, samma här, en del sa att alla hotell var stängda, andra sa att de var öppna. Vårt var öppet och gissa om det var gött att krypa ner i sängen efter 94 mil. Ingen mat dock, men det visste vi om. 
Dagen därpå vankades det ”bara” 90 mil, mot Heidelberg i Tyskland. Stor kontroll i gränsen. Men de släppte igenom oss med orden att vi inte fick stanna i Tyskland. Vilket vi alltså gjorde, vi sov en natt igen.  Ingen mat, ingen frukost.
Vidare nu till Kiel och färjan hem till Sverige och Göteborg. ca 70 mil. Mat!!! På färjan – sååå gott det var! Så sov vi en stund och därmed skiljdes våra vägar. Javier tog E4:an hem och jag E20. Väl hemma slog mätaren om till exakt 300 mil bakom ratten. Vi slapp alltså ett antal mil tack vare färjan. Frågan är om det var värt det, för det var ganska dyrt med Stenas linje Kiel-Göteborg.
Nu är jag hemma och får gå ut och promenera bort alla de kilon som satte sig runt midjan och på andra ställen efter att ha varit inlåst i drygt 4 veckor! Och imorgon blir det golf  🙂

KARANTÄN
Ja, smaka på det ordet. Mars 2020. Det innebär att man inte får träffa andra människor, man får inte gå ut och gå, man får inte göra något alls! Men med Corona-viruset så är det nog rätt ändå. I alla fall för min del, mina lungor är ju inte i bästa skick, så jag skulle troligen stryka med om jag fick eländet. Och jo, jag är i Spanien, där man tar riktigt allvarligt på det, polisen ger böter om man missbrukar det. Så visst är det tråkigt, men alternativet är inte bättre. 

SPANIEN 2020
Jodå, jag är i Spanien i vinter med. Just den här helgen firar Spanien sin julhelg! Och det var parader av 3 kungar i varje liten by i hela Spanien. Även här, i Los Alcazares.

 

Mitt nya boende i Spanien i lite bilder!