BLANDAT

BLANDAT

År 2023 börjar bra!


Vi har ännu en härlig dag, och det är ändå den 1 januari 2023! Dryga 20 grader i solen och golfbanorna bara väntar

TILLBAKA I SPANIEN 
Så lämnade jag Sverige hösten 2022 igen, det blev ju ruggigt väder. Den här gången kunde inte Sussie hänga på, så jag fick köra ner själv. Så jag passade på att lyxa lite, jag tog färjan mellan Göteborg och Kiel! Mat och sova gott ombord. Tanken sen var att ta ta mig till Nancy i Frankrike, men med Tysklands vägar och trafik kom jag bara till Luxemburg, där jag som vanligt tog in på ett Ibis-hotell. Det är rent och hyfsade priser och jag ska ju bara sova – för att sen ta mig genom Frankrike nästa dag. 
De franska vägarna är bra, man kör i stort sett 130 km hela vägen och de få vägarbeten som finns rullar på i 80 km. Så nu blev det lite fundersamt, skulle jag orka ända ner till Perpignan eller skulle jag stanna tidigare. Men jag hade kompisar i Perpignan på ”mitt” Ibis-hotell, så jag drog på! Väl framme bjöd Marianne och Janne på ett glas vin, sen däckade jag totalt!
Pigg som en mört på morgonen, för bakom bergen ligger ju Spanien – så ut i bilen och i väg. Bara ca 75 mil kvar till Cibeles i Los Alcazares! Hann handla lite på Consum innan jag anlände hem igen.

SOMMAREN 2022  I SVERIGE

På något sätt blev det en väldig kort sommar i år, jag han inte med allt jag ville!
Men det blev en hel del golf och minsann rattade jag runt med husbilen mer i år än föregående år. Många tävlingar tillsammans med Angela, vi hann med Bro Hof, våra hemmaklubbar Friibergh och Vassunda,  Bro-Bålsta, Sigtuna, Upsala, Grönlund, Burvik, Strängnäs, Strand, Mälarbaden och Torshälla. Ja, och Sparren! Fast GPSen lurade oss att åka den knepiga vägen – rena äventyret, jag lovar! Och sen Ängsö förstås!
Men ändå fattas det ett gäng som jag hade velat testa.
Nå, då har jag lite kvar till nästa år istället.
Husbilen har fått tjänstgöra till en del av dessa klubbar, men så har vi varit även på egna äventyr, husbilen och jag. Den senast skulle jag ta i närheten var det tänkt, det blev Breviken. 
Vädret har varit blandat – just nu är det kallt i mitt tycke, så nu laddar jag för att packa bilen och dra söderut! Mot Spanien på lördag

HUSBILSSEMESTER 2022
En vecka med bara åka dit jag kände för. Sååå roligt!  startade på Jönåkers golfklubb. Det hade LilliAnn och Benny snappat på Facebook, så de bokade ihop oss i samma boll! Så roligt att ses! Och minsann hittade jag (eller rättare hon mig) Anki Hammarkvist med Björne på samma bana!

Så blev det Gränna golfklubb. Den sista biten fram till klubben var jag säker på att jag troligen inte ens skulle kunna ens vända husbilen på, mitt ut i skogen i ingenstans och upp och ner så det stod härliga till. Men visst var det rätt! Poff så var jag framme. Lite tråkig parkering på asfalt, varför jag körde över ramperna 3 gånger – de är lite plattare nu… Men banan! Så rolig att spela, så dit ska jag tillbaka igen, absolut!  Trevligt bemötande och god mat i restaurangen dessutom. 


Och så resans klo:
Ale golfklubb! Vaknade på morgonen och det knackade på dörren och utanför stod Eva och Ove Arvsell, samt Lars och Lena. Berndt poppade upp och så spelade vi en härlig bana. Hade dock önskat ett bättre spel från min egen sida, kroppen började väl ta lite stryk. Eva och Ove var inte med då, de bara hälsade på eftersom de bor intill banan.
Sen hem till Lars och Lena för middag och lite gottgott…Trött morgonen efter 🙂

Därefter bar det av till Töreboda och lillebror! Ing-Marie hade bokat middag på en restaurant  som heter Mat i skogen (tror jag).  Jösses så mätt jag blev! Och så hörde Marianne från Skövde (Västgötatouren) av sig. Hon kom med sin söta lilla vovve Noma och så for vi runt golfklubben med strålande resultat. För henne i alla fall. Själv var jag ju redan trött tror jag.

Tanken var att ta Mariestad dagen efter – men nope! Nu var jag redigt trött – så jag åkte hem.

SOMMAR I SVERIGE IGEN!
Efter en först en ovanligt kall vinter 2022 kom det en ovanligt våt vår i Spanien!  I mars regnade det varje dag utom 5 dagar – bara det. Och samma vecka som det var dags att packa bilen och påbörja resan hem till Sverige kom värmen!
Sussie kom ner i vanlig ordning för att ratta hem de 350 milen. Så första natten sov vi i Nimes i Frankrike – dagen därpå till Luxemburg och tanka och sen till Bremen för nattning. Söndagen tog vi resten och minsann, hon tillät mamsen att köra några mil!!!
Att köra genom Tyskland en lördagskväll och söndagsmorgon var rena barnleken, inte ett enda stopp!
Ett par bilder här…

Lyxigast hotellet. Och dyrast!                           Med silvertejp kommer man långt 🙂

BOULE MED KORV!
Varje fredag spelar vi petanca (boule) på klubbens banor, här i Spanien. Januari och februari kan vara lite småkylig, så då grillas det korv i halvlek. Vid fototillfället var det februari och blåsigt – och vi var inte riktigt lika många som vi brukar vara. När vädret är fint och pandemin är lugn så kan vi bli upp till drygt 50 personer – gissa om vi har kul!

 

Tillbaka till tidigare boende – som att komma hem!
Här bor jag igen 2022-2023


Här bor jag i år 2021-2022

JULEN 2021 AVVERKAD!
Så blev det ett nytt år igen, 2022. Och jag är kvar i Spanien och trivs ypperligt med det.
Just nu har vi ett par kalla dagar med bara 15 grader varmt i solen. Men redan nästa vecka ser ut att bli aningens bättre.
Golfen börjar bli hyfsad igen, jag tog en lektion med Paul, en duktig Pro härnere. Förklarade att ena handen inte vill som jag vill, och han gav mig lite nya råd. Sen gick det några mediokra rundor och plötsligt så sitter det igen! 

TILLBAKA I SPANIEN 2021
Ja, det blev en resa ner i år igen, den här gången kunde Sussie hänga på och hon kör så bra som allra helst. Själv tittar jag på allt vi åker förbi  Dock bor jag lite utanför stan i år, på La Torre Golfresort. I en lägenhet högst upp med 2 solterrasser. Blir dock inte så mycket tid att ligga där och steka sig, det är golf, boule och annat som ”kommer i vägen”! Bilder på hur jag bor hittar du under ”Blandat”. Och jodå, jag kan spela golf med mina kvaddade händer, fast det blir inga särskilt roliga resultat ännu. Kämpar dock.


FÖRSTÖRD SOMMAR!

Ja, så lyckades jag då. Bryta båda handlederna. Den 12 juli 2021 och massor av roliga golftävlingar bokade…
Det blev ju bara att boka av och snällt hålla sig lugn.
2 veckor av dotters semester lyckades jag dessutom förstöra, jag kunde ju inte göra ett skvatt! Snart nu ska gipset bort och rehab startar. Jodå, det blir Spanien snart igen. Och golf!
   

 

 

SOMMAR 2021
Jo, faktiskt, efter en kall maj så kom det sommar! Hela juni var strålande sol och varmt och lika en bit in i juli, dvs i skrivande stund!  En hel del golf har avverkats, varvid handicapet tuffar både upp och ner. Husbilen har fått rulla en del, dock ingen långresa ännu. Räknar med att komma ner mot Göteborg framåt augusti, även om planen från början var maj. Som frös inne liksom  Bad har vi hunnit med, både i pool och i Mälaren. 

 

VÅR VAR DET JA – I SVERIGE
Ja, så var jag hemma i Gåde igen då. April och aprilväder. Värre än vanligt skulle jag vilja säga! Att det snöar och är kallt på Valborg är vi ju vana med, men snö nu, i stort sett varje dag – nä fy sjutton!  Det är inte långt ifrån att jag vänder bilen och drar iväg ner till Spanien igen!

 

JA, DE E VÅREN, DE E VÅÅÅREN!
…som har kommit igen, och med den kärleken!
Nope, inte riktigt så, utan nu är det dags att packa ihop sig igen för returresa till Sverige. Det har alltså redan gått ett halvår – så fort tiden bär iväg.
Ja, det är april 2021 och den 15.e blir det att ta PCR-test för att få köra in i Frankrike! Dagen därpå bär det av. Första etappen blir till Montpellier, där tar vi rast och sover på Ibis. Dagen efter upp till Luxembourg och ännu ett Ibis för att sen dra igenom Tyskland till Travemünde och färja till Malmö. Sen är det bara 65 mil kvar så är det dax att packa ur bilen igen. Angela kör sin bil samtidigt så vi har lite sällskap av varann.
Men så trevligt det varit i år, trots inlåsning i kommunen – det blev en ännu bättre sammanhållning! Kommer sakna alla ända till nästa säsong igen!

 

Å  NU….
är vi nästan euforiska! Heter det så?
Wathever, vi får äääntligen åka runt i nästan hela Murcia-regionen, dvs vi kan åka till Ikea i Murcia, eller till det härliga shoppingcentret i Cartagena.
OCH, icke att förglömma: alla golfbanor vi kan nå nu!!! Bara att komma bort från La Serena (som jag nog börjat gilla riktigt bra nu, bara för det) är värt en hel ramsa med hurrarop! Å då har de inte ens öppet på in favoritbanan Saurines   Man kan ju bli ledsen för mindre.
Nå, viruseländet finns kvar ute i buskarna – så det vill till att hålla i och hålla ut ändå! Munskydd på!!!

TROTS PANDEMIN
Vi är fortfarande instängda i vår lilla stad – och det är redan början på februari! Frågan är hur länge det förblir stängt, nu är smittan i stort sett helt under kontroll och mycket låg här. Läser samtidigt att man väntar in 3.e vågen i Sverige. Här kan vi i alla fall njuta av sol och värme och traska utefter stranden. Ja, för de som vill så går det fint att doppa fötterna med 

 

 

CORONA
22 januari 2021:
Det här eländiga viruset vill inte ge sig alls, nu är vi inne i den 3.e vågen och man slår igen både det ena och det andra! Dock: golfen får fortsätta. Så den sociala biten blir just golf, 3 dagar i veckan. Sen får vi  inte gå hem till varandra längre, utom vi som är ensamma!!! Så jag får minsann gå på visit och tigga till mig ett glas vin 

Mitt nya boende i Spanien hösten 2020 i lite bilder!

SPANIEN – trots pandemi!
Jodå, jag körde ner i år igen, 2020, trots det elaka viruset som härjar. Men den här gången fick jag ratta hela vägen ensam, även om jag hittade en del bekanta eftervägen. Först Jonne, så vi åt middag ihop på färjan till Kiel. Sen körde han vidare, han skulle inte stanna på hotell eller så. Det gjorde däremot jag, och jag tog paus med jämna mellanrum. Redan i Tyskland mötte jag ett par, Kalle och Åsa, som skulle det visa sig var bästa vänner med en av mina vänner i Spanien! De hade aldrig kört bil ner tidigare och visst inte vart de skulle bo, så jag tipsade givetvis om var jag tänkte bo. Så åt vi middag ihop dels i Luxembourg och dels i Perpignan!
Och nu har jag varit här i ett par veckor och man stänger ner lite av varje!! Än så länge får vi spela golf….

 

 

SOMMAR 2020
Ja, det blev ju sommar i år med, fast för min del blev den lite kortare än annars. Nästan samma dag som vi köpte husbilen, lyckades jag förlora körkortet  Så hela juni och juli kom jag inte så långt hemifrån – i alla fall inte utan chaffis. Tack och lov ställde Sussie upp, liksom Birgitta M och Ing-Marie Ö – så lite golf blev det i alla fall.
Och så kom augusti och friheten igen!  Några resor hann jag med, en ”lära-känna-bilen” där jag landade på 3 golfklubbar nära hemma: Surahammar, Sala och Tortuna. Och kunde då konstatera att det nog var fel på bilens el-system. Fast det var det inte, det var trasig sladd!

Tuffade till mig och tog med Birgitta M och for till Spikarna och Totte och Birgitta E. Visserligen bara över en helg, men ändå, lååångt hemifrån  Och så fint de har det på sitt sommarparadis!

Ännu en vända hann jag med, ner till Töreboda! Måste ju hälsa på brorsan och hans familj. Och spela en av de trevligaste banor jag vet! Anders och Ing-Maries bästa vänner är också golfnördar så de hängde på. Mycket trevligt och bra gick det oxå! Vidare till Mariestad sen och gick en runda där med.

Sen kom oktober – och det är dags att natta sommarleksakerna. Den röda, till höger på bild, ska ta en vända söderut om bara någon vecka igen…sisådär 350 mil söderut.

 

 

ÅRETS 2020 MORS-DAGS-PRESENT
Jag fick en tokig idé och Sussie hoppade på. Så vi gav varandra en annorlunda morsdagspresent !
Och samma dag (nästan) som vi rattade hem den förlorade jag körkortet. Förstörd sommar. I alla fall i 2 månader.
Husbil

HEMRESA 2020 i karantäntider
Men nu ger jag upp, mitten av april,  efter att suttit inlåst i 4 veckor, nu åker jag hem till Sverige igen! En resa på 350 mil.  Jag gör sällskap med Javier, han i sin bil och jag i min. I Spanien sades det att allt var stängt utom bensinstationerna. Även toaletterna, så jag lurade på att köpa med en potta!  Nu behövdes inte det, för det visade sig att dörren stod öppen till toan på alla mackar! Snällt av personalen. Rent var det dessutom!
Nå, vi tar oss först till Montpellier i Frankrike och minsann, vårt hotell som vi bokat var öppet! Det var osäkert hur det var med det, samma här, en del sa att alla hotell var stängda, andra sa att de var öppna. Vårt var öppet och gissa om det var gött att krypa ner i sängen efter 94 mil. Ingen mat dock, men det visste vi om. 
Dagen därpå vankades det ”bara” 90 mil, mot Heidelberg i Tyskland. Stor kontroll i gränsen. Men de släppte igenom oss med orden att vi inte fick stanna i Tyskland. Vilket vi alltså gjorde, vi sov en natt igen.  Ingen mat, ingen frukost.
Vidare nu till Kiel och färjan hem till Sverige och Göteborg. ca 70 mil. Mat!!! På färjan – sååå gott det var! Så sov vi en stund och därmed skiljdes våra vägar. Javier tog E4:an hem och jag E20. Väl hemma slog mätaren om till exakt 300 mil bakom ratten. Vi slapp alltså ett antal mil tack vare färjan. Frågan är om det var värt det, för det var ganska dyrt med Stenas linje Kiel-Göteborg.
Nu är jag hemma och får gå ut och promenera bort alla de kilon som satte sig runt midjan och på andra ställen efter att ha varit inlåst i drygt 4 veckor! Och imorgon blir det golf  

KARANTÄN
Ja, smaka på det ordet. Mars 2020. Det innebär att man inte får träffa andra människor, man får inte gå ut och gå, man får inte göra något alls! Men med Corona-viruset så är det nog rätt ändå. I alla fall för min del, mina lungor är ju inte i bästa skick, så jag skulle troligen stryka med om jag fick eländet. Och jo, jag är i Spanien, där man tar riktigt allvarligt på det, polisen ger böter om man missbrukar det. Så visst är det tråkigt, men alternativet är inte bättre. 

SPANIEN 2020
Jodå, jag är i Spanien i vinter med. Just den här helgen firar Spanien sin julhelg! Och det var parader av 3 kungar i varje liten by i hela Spanien. Även här, i Los Alcazares

 

 

 

 

Mitt nya boende i Spanien i lite bilder!

SPANIEN HÖSTEN 2014